Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ОТ МОМИЧЕ НА ПОВИКВАНЕ ДО БОЖИЕ МОМИЧЕ

ОТ МОМИЧЕ НА ПОВИКВАНЕ ДО БОЖИЕ МОМИЧЕ

(От: Сюзън Стафорд)
Преводач: Роза Саронова
Достига до вас с лобезното съдействие на Precious TestimoniesСюзън Стафорд

Сюзън Стафорд | (На снимката пише: 1990 – дните когато бях проститутка)

Този разказ е една изключително вдъхновяваща история за това как можеш да започнеш живота си отначало и че той наистина има смисъл. Ако преди 16 години някой беше казал на Сюзън Стафорд, че един ден тя ще престане да бъде компаньонка, че ще си намери легална работа, ще бъде автор на няколко книги, ще разказва на света за миналото си и че ще бъде това, което е днес, тя би му отговорила с думите: „Ти си луд!“ Тя не е имала никакво намерение да се променя и ... толкоз! Моля Ви, прочете нейната животопроменяща история. Ще бъдете истински благословени!

Казвам се Сюзън Стафорд.
Считам, че съм имала голям късмет, че съм жива днес. Толкова много пъти можеше да умра ... и въпреки всичко аз си останах изключително твърдоглава и ината.

Когато бях на 10 за първи път се срещнах със смъртта. По това време майка ми беше омъжена за вторият ми баща - Ърб. Ърб беше алкохолик, който ни малтретираше. Той ни гонеше из къщата с брадва в ръка и аз се криех на покрива. Нощи наред се затварях в таванското помещение; заключвах спалнята си, подпирайки я отвътре и със стол. Веднъж той ме изнасили толкова зверски, че не бях сигурна, че ще оцелея до сутринта. Майка ми не беше особено привързана и нежна към децата си. Съжителството с алкохолик направи живота ни едно нещастно, объркано съществуване. Сменяхме училищата, в които учехме поне по 2-3 пъти годишно. Дори съдът даде ултиматум на майка ми – или Ърб, или нас - децата. Тя избра него. Растейки, аз се чувствах отхвърлена и пренебрeгната от нея. Никога не се научих как да завързвам приятелства. Не можах да го направя и с жената, която беше номер едно в живота ми – моята майка. Когато събереш всички тези емоционални рани и белези, те вече са подредили сцената на живота ти – опасна бъркотия.

Чак когато навърших 12, майка ми се разведе с него. Аз обаче, вече се бях забъркала с лоши другари. Много исках да ме приемат в групата си и за това ги следвах по петите. Приятелите ми ме научиха как да свивам цигари с марихуана и да смъркам кокаин; да пия Бъдуайзър и да пуша цигари.

Честно, хич не ми пукаше за вкуса или миризмата на тези неща (един ден дори се затворих в мазето, за да се упражнявам как да гълтам ... да вдишвам цигарения дим). Исках само да бъда харесвана и приета, без значение какви навици имаха и какви наркотици приемаха моите приятели, аз им подражавах. Започнах да се напушвам, да бягам от училище и ... така поех по дългият път на наркоманството.

Станах сексуално активна и си падах по порнография за тийнейджъри. Кеф, живота беше един голям купон! Един ден обаче ме заплашиха с нож и ме изнасилиха. Точно когато имах нужда от приятелите си на тях изобщо не им пукаше за мен. Приех свръхдоза хапчета дексатрим.

Отчаяно исках да преживея това, което хората наричаха „излизане от тялото си“ . Останах замаяна и дезориентирана докато сърцето ми не спря. Струваше ми се, че единствено една неизмерима тъга и печал бяха несъмнената ми съдба. Не мина дълго време преди майка ми да ме намери в това отчаяно и съсипано състояние. Тя ме настани в рехабилитационен център. Докато бях там влязох в релси.

Снимка: Християни.ком

(На снимката пише: 1981 – Исках да бъда приета. Правех всичко, което правеха приятелите ми.)

Мислех си, че до тук се справях доста добре докато не се прибрах в центъра след кратко посещение при майка ми. Някой беше пуснал дрога в гроздовият ми сок точно преди да ми направят рутинният тест за наркотици. Трябваше да напусна рехабилитационната програма, защото никой не ми повярва на това, което казах в своя защита. Дори майка ми не ми повярва, въпреки че беше с мен през цялото време. Когато си тръгнах от центъра аз бях МНОГО ядосана на майка си (поради няколко причини). Исках да живея самостоятелно; да я напусна завинаги.

Същият този ден Ърб се обади и ми предложи място където да отседна. Той и майка ми бяха разведени от няколко години. Ърб вече беше чист и трезвен. Някак си скептично аз се замислих за другите възможности, които имах (всъщност нямаше такива), така че сграбчих тази и се нанесох в малкият му апартамент.

Ърб ми предложи перфектният шанс – да стана модел. Звучи страхотно, нали? Да, ама не! Секс – ето каква беше новата ми работа. Той ми каза много лъжи и аз му повярвах. Имах всичко. Скъп апартамент, компаньон в луксозна лимузина и изобщо най-доброто, което живота може да предложи, но в същото време бях нещастна. Нещастна под влиянието на моят сводник, изнасилвач и модел за подражание втори баща, който правеше пари от моето унищожение. Тези неща не би трябвало да се случват с вторият ви баща , нали?

Най-сетне, когато успях да се освободя от неговите лапи, аз започнах да проявявам характер. До гуша ми беше дошло да бъда използвана от хората. Всичко се въртеше около мен ... МОИТЕ желания ... МОИТЕ претенции ... МОЯТ живот ... МОЯТА гордост. Продължих да работя като компаньонка, а също и в един публичен дом. Много пъти приятели и семейството ми нежно ми казваха, че трябва да се променя. Но аз не исках и да ги чуя.

Продължавайки да се валям в мръсотията, аз забременях и родих мъртво момченце, което обаче докторите успяха да върнат към живот. Аз наистина го обичах повече от самата себе си. Докато работех като компаньонка се борех с нокти и зъби, за да мога да го издържам, но пътя ми беше съпроводен с много падания, натъртвания и синини.

Снимка: Християни.ком

(На снимката пише: НЯМАМ МИР – Аз избрах пътя, който ме отведе в затвора. Но Бог избра пътя, който ме изведе от него)

В крайна сметка се озовах в щата Илинойс с гаджето си Крег. В представите си бях нарисувала тази наивна картина, че като се преместим от Флорида в Илинойс ние ще се превърнем в едно голямо, щастливо семейство, въпреки че аз щях да продължа да работя като компаньонка. Наех бавачка, която да се грижи за сина ми през нощта, но следващото нещо, което се случи беше, че се озовах в затвора. Това не беше планирано да се случи.

„Няма проблем!“, помислих си аз. „Това е първото ми нарушение.“ Разбирате ли, в Америка това се счита за незначително провинение. Трябваше да ме пуснат след 4 часа. Повтарям: 4 часа. Това обаче не се случи. 4те часа станаха 10; 10 се превърнаха в 24, после 2 дена .. три, четери. През това време не ми дадоха да пия никаква вода, нито дори една глътчица! Това също не би трябвало да се случва! Никога няма да забравя 3та нощ. Мислех, че живота ми свърши. Когато 3та нощ настъпи аз наистина си мислех, че никога повече няма да изляза от затвора. Знаех си, че нещо се беше объркало в цялата тази система, но не можех да направя нищо по въпроса. Чувствах, че губех всякаква надежда заради ситуацията, в която се намирах. Тя, начина ми на живот, безразборните сексуални контакти с различни партньори, невъзможността ми да вземам зрели, обмислени решения доведоха до това, че загубих сина си. Бог е знаел, че всичко това най-сетне ще ме пречупи и ще ме накара да падна на колене с поглед отправен към Небето. Аз избрах пътя, който ме заведе В затвора. Бог избра пътя, който ме отведе ИЗВЪН него.

Ето тук започна живота ми.

Макар Бог да ми прости, пътешествието на моя живот далеч не беше приключило.

Защо бях вършила всичко това?

Защото никога не се бях чувствала обичана. Запълвах празнината от липсата на любов с наркотици, после и с мъже. Това стана заразата, покварата на следващите седем години от живота ми. Нарича се ДЕСТИНАЦИЯ СТРАДАНИЕ. Всичко това се случи преди 14 години. Никога повече не се върнах към този начин на живот. НИКОГА! Не мога да ви кажа, че живота ми потръгна по мед и масло. Преминах през много върхове и долини.

И така, скъпи приятелю, как се промених?

Днес имам взаимоотношения с Бога и свидетелство, което да разказвам. 14 години по-късно Бог промени начина ми на мислене. И това си е истинско ЧУДО! Бях много ината. Вече 23 години не съм докосвала наркотици; 16 години откакто не съм компаньонка; 14 години откакто казах на любовника си, че всичко свърши и този път завинаги и 9 години откакто не пуша!

Вече 13 години съм омъжена за ... Християнин! Бог ни благослови с още три прекрасни деца (О, ако знаете каква разлика е да отглеждаш децата си,знаейки кой е техният баща и далеч от проституирането!). От тогава насам работя само легална работа и дори получих повишение в други отдели на службата си. Автор съм и на 3 книги. Исус беше Този, Който ме накара да поискам да се променя; Той е Този, Който ме освободи! Пътя с Него е невероятен!

Сега живеем в Байбъл белт, щата Тенеси. Моята мания за пари, мъже и гордост беше заменена със смирение и посвещение за един живот на служба. Служейки и молейки се за слабите; държаща ръцете на бездомните ... това ми подхожда повече отколкото бляскавият живот на коммпаньонка. Предпочитам да помагам на проститутки, отколкото върху мен да лежи някой смърдящ, пиян дебелак.

Когато се замисля върху миналото си, аз не мога да повярвам, че онова нещо бях аз. Бог взе наркотиците, болката, неосъществените мечти, задънените улици и ги превърна в дъга. Ако БОг можа да ми прости и да ме измъкне от там където бях, Той може да направи същото и за теб. Ако стовариш в нозете на Исуса всичкият този боклук и мръсотия, които носиш, Той ще ги вземе и ще ги промени в нещо добро. Няма значение, че си мислиш, че боклука ти смърди много гадно; каквото и да си вършил/а, ТОй ще го умие и ще ти даде напълно нов живот.

Библията казва: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога, а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса, Когото Бог постави за умилостивение чрез кръвта Му посредством вяра. Това стори за да покаже правдата Си в прощаване на греховете извършени по-напред, когато Бог дълготърпеше.“ (Римляни 3:23-25)

Словото Божие още говори: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.“ (Римляни 10:9)

Исус каза: „Аз съм Пътят, Истината и Живота. Никой не дохожда при Отца освен чрез Мене.“

Ами ти? Къде си ти – там където си мислел ли, че ще бъдеш на този етап в живота си? Аз никога не съм си представяла, че ще стигна до тук. Нищо от това, което ми се случи не е трябвало да се случва. Вече съм на 38. Труден живот имах. Имаше много моменти, в които би трябвало да умра и други, когато самата аз пожелавах да отнема живота си. Но знаете ли какво? Не бих променила нищо. Благодарна съм за всичко. По-добре да бъда съкрушена и изцелена, отколкото себелюбива и осъдена в Ада. Исус е Истинският Бог! Предайте Му всичко – гордостта, игрите, които въртите ... с нищо няма да Го изненадате. Аз ви казах само една малка част от това, което Той направи за мен. Позволете на Христа да преобърне живота ви в такъв, който си заслужава да се живее. Единственото нещо, което трябва да направите от ваша страна е – да Го помолите.

благодаря ви, че отделихте време да прочете написаното от мен. Ако желаете, можете да се свържите с мен на следният линк:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. or at http://www.susanstafford.comАко това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 Sergey 12-02-2014 23:36
Това е нашя бог спасител по добре касно от колкото никога бог да благослови всички
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови