Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЛЕГАЛИСТИЧЕН КУЛТ ИЛИ ПЕДАНТИЧНО ПРИДЪРЖАНЕ КЪМ БУКВАТА НА ЗАКОНА (Историята на Върн Борн)

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: A Legalistic Cult

Превод и редакция: anah_su_namun

ЛЕГАЛИСТИЧЕН КУЛТ ИЛИ ПЕДАНТИЧНО ПРИДЪРЖАНЕ КЪМ БУКВАТА НА ЗАКОНА

(Историята на Върн Борн)


Върн Борн със съпругата сиДа израснеш в църква, криеща се под булото на святостта си беше чист легалистичен култ. Да осквернявам своята супер-чувствителна съвест стана ежедневие за мен, защото повече не бях под ничия власт и не можех да различа кое е правилно и кое не.

Благодарен съм за възможността, че мога да споделя с вас за мен и моето семейство. Мико и аз сме женени повече от 40 години. Ние сме силно влюбени в Бог и един в друг. Ние бяхме в развлекателния бизнес – участвахме в музикални програми, шоута и забави, свирейки из нощните клубове на Америка.

Аз не вярвах в Бога и мразех всички, които вярваха в Него. Бях безнадеждно пристрастен към наркотиците и изгубих всичко, включително и семейството си. Единственото, което ми беше останало беше майка ми – Християнка, която никога не спря да се моли. Не само, че Бог ми прости греховете, но Той ме освободи от моята зависимост и след две години и половина, в които живяхме разделени с жена ми, Бог събра и възстанови семейството ми отново.


 

Сърцето ми се къса от мъка кога чуя, че млади хора бягат и се отделят от Бога, само защото са израснали в легалистична църква. Аз също израснах в такава (покрита с булото на святостта), но това си беше чист легалистичен култ.

На 15 бях убеден, че това беше единствената църква, която щеше да ме отведе на Небето. Изритаха ме от училище и аз избягах от къщи. Родителите ми, разбира се, ми позволиха да се върна у дома, но от този момент нататък нещата не бяха същите.

Спрях да ходя на църква, но все чувствах, че нещо ме привличаше към нея и че трябваше да се върна там. И така, една неделна сутрин аз отново прекрачих прага на църквата. Проповедника се изправи на амвона и започна да говори лично на мен. Бях виждал това да се случва на други и сега се случваше и на мен. Не си спомням какво точно ми каза, но ми предрече, че до две години ще съм мъртъв и че ще горя в ада. После ме помоли да напусна църквата. Единствената църква, в която някога съм ходил и която знаех, току-що ме беше изритала в неизвестното.

Осквернявайки своята супер-чувствителна съвест стана ежедневие за мен, защото повече не бях под ничия власт и не можех да различа кое е правилно и кое не.

„Обаче напразно Ме почитат Като преподават за поучения човешки заповеди.” (Марк 7:7).

Присъединих се към Армията и заминах за Окинава ... където се запознах и се ожених за едно чудесно момиче, което се казваше Мико. Имаме три деца, седем внука, и сме женени повече от 40 години.

След като отбих военната си служба аз се присъединих към една музикална група и така започнах работа в развлекателния бизнес ... свирейки 16 години из нощните клубове на Америка. Станах безнадеждно пристрастен към наркотиците.

Загубвайки дома, съпругата и семейството си аз се озлобих срещу Бога и горчивина изпълни сърцето ми. Вярвах, че Бог беше някакво чудовище, което щеше да ме захвърли в ада ... само защото аз не успявах да живея според Неговите твърде високи стандарти.

Установих се да живея във Флорида с най-малкият си син Стан, докато жена ми и другите ми две деца живееха в Атланта. Наближаваше Рождество. Стан и аз отидохме с колата до Атланта, за да вземем Рики и Деби (другите ми две деца), които щяха да прекарат празниците с нас.


Беше страхотно да прекарам дори и само една седмица заедно с всичките си деца! Станахме рано сутринта на Рождество, отворихме подаръците си, пяхме песни и играхме на различни игри. Беше страхотно!

Брат ми и съпругата му също бяха в града, така че ние се видяхме и с тях. Те ни поканиха да идем на църква неделя сутринта. Тогава Бог наистина ми говори! Беше най-силното изобличение, което някога съм чувствал.


Спомням си за какво говори пасторът онази сутрин. Но не мисля, че то беше от особено значение понеже сам Бог ми говореше. Отчаяно исках да променя начина си на живот и знаех, че Бог беше отговора. Единственото нещо, което стоеше между Него и мен беше ... гордостта. Как да се смиря пред всички тези хора – племенниците ми, собственият ми брат и жена му? Какво щяха да си помислят всички?! Ами децата ми какво щяха да кажат за мен? Исках да приема Христа в живота си, но нямах смелостта да стана от мястото си и да изляза напред.

Проповедта беше свършила и пастора помоли всички да се изправят.

Стоях с отпуснати ръце и просто знаех, че не можех да изляза напред. Тогава чух най-хубавите думи в живота си. „Няма нужда да дойдете тук пред анвона, за да бъдете спасени. Можете да се спасите и там където сте. Нека всеки от вас затвори очи и да започне да се моли. Има ли някой от вас, който да иска да предаде сърцето си на Христос? Той или тя може да го направи като за момент вдигне ръка и после я свали?”

Бог ме беше довел до тук. Сега аз трябваше да направя следващата стъпка. Вдигна леко ръка и с крайчеца на окото си, като на филм в забавен кадър, аз видях как и трите ми деца вдигнаха ръцете си! Всички бяхме вдигнали ръце!

Пастирът каза: „Виждам тези ръце. Просто повтаряйте след мен следните думи: Мили Господи, зная, че съм грешник. Съжалявам за греховете, които съм извършил. С Твоя помощ, ще престана да правя това, което знам, че е погрешно и неправилно. Вярвам, че умря на кръста заради моите грехове и че възкръсна от мъртвите и излезе от гроба. Отварям вратата на сърцето си за Теб и те каня да влезеш в него, като Господ и Спасител на живота ми. Господи, благодаря Ти, че ме спаси. В името на Исус, амин.”

После пасторът помоли всеки, който беше приел Исус да вдигне ръка. Още веднъж, ние четиримата – аз и трите ми деца, вдигнахме ръце заедно.

Когато си тръгвахме след службата, пасторът се здрависа с мен и ме попита: „Наистина ли прие Христос?”."

„Да.”, отговорих аз.

Всички се качихме на колата и отидохме в къщата на племенника ми, за да вечеряме. Докато пътувахме натам никой не обели и дума за това, което се беше случило. Ние просто бяхме много щастливи.

След като бяхме в къщата му само няколко минути аз почувствах подтик да кажа на някого какво се беше случило. Приближих се към жената на племенника ми – Марта и ѝ казах: „Знаеш ли, мисля, че току-що се спасих.”

Тя отговори: „Еха, Дарел ще бъде особено щастлив като чуе.” В този момент някой каза: „Върн, има телефонно обаждане за теб.” Беше майка ми, която звънеше от Аляска. Точно на време.

„Майко, току-що Исус ме спаси.” В гласа ми отекваха думи, изпълнени с искрена и чиста радост, които достигнаха до една майка, която никога не престана да се моли за мен. Тя каза: „Слава на Бога, Върнън! Слава на Бога! Вече мога да умра!”

Рики и Деби се завърнаха в Атланта и започнаха да водят и майка си на църква. Скоро и тя предаде сърцето си на Господа Исуса!

Цели две години и половина аз живях сам, загубил семейството си. Но Бог ги доведе при мене всичките!

Сега, двадесет години по-късно, Бог ни даде служение, пропито със силно и дълбоко състрадание към онези, които са наранени и търсят отговори на въпросите си. Въпреки че, това служение започна да оперира съвсем скоро през Ноември 2000 год., ние виждаме как хора от целият свят идват при Господа Исуса. Други пък искат да се молим за тях и търсят помощ.

Дъщеря ни Деби е вече омъжена и заедно със съпруга си имат мощно служение сред младежите, наречено TVIC (Totally Valid in Christ) или Напълно действителен в Христа. Ето техният уебсайт:

http://www.tvicministries.com/

Нека ви кажа нещо, за да не правите същата грешка, която аз направих. Не можете да съдите Господа, само поради действията на група хора, дори и тези действия и постъпки да са извършени в Божието име. Хората правят грешки. Но Бог обича и тях.

Моля ви, не се опитвайте да живеете без Бога. Така ще пропуснете най-доброто от живота ... едни взаимоотношения с Него, изпълнени с любов. Това е просто прекрасно!

Надявам се, че ще научите нещо от моята история. Помнете поговорката: „Научете се от грешките на другите. Живота е твърде кратък, за да ги направите и вие.”


~Vern Bourne

~Върн Борн


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва,
инвестирайте в развитието на hristiqni.com като кликнете Дарение

 


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови